Duyurular

...

“2014 Türk-Alman Bilim Yılı” Ulusal ve Uluslararası Çalıştay ve Seminerler Hakkında...

“2014 Türk-Alman Bilim Yılı” kapsamında bilimsel ve teknolojik işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen ortak araştırma projeleri geliştirme ve işbirliğinde ortak öncelikli alanlar belirlemeye yönelik, Kamu Kurum/  kuruluşları ve üniversiteler tarafından yurtiçinde düzenlenen ulusal ve ulusararası çalıştay ve seminere TÜBİTAK-BİDEB tarafından 2223-D programı kapsamında destek verecektir. Etkinlik desteği üst sınırı uluslararası nitelikteki etkinlikler için 50.000 TL olarak belirlenmiştir.

Etkinliğe yurt içinden veya yurdışından katılacak katılımcıların yol, konaklama ve iaşe giderleri, organizasyonun afiş, duyuru,  broşür,  toplantı programı, yaka kartı, not çoğaltma (fotokopi), bloknot,  kalem ve toplantı ikram giderleri ile toplantı salonu kiralama giderleri karşılanacaktır. (Promosyon amaçlı giderlere destek verilmeyecektir). Etkinliklere Türkiye ve Almanya dışında üçüncü bir ülkeden katılımlar, destek kapsamında bulunmamaktadır.

2014 Türk-Alman Bilim Yılı kapsamında etkinlik başvuruları için belirlenen öncelikli alanlar:

“ Bilgi ve iletişim Teknolojileri; Üretim Teknolojileri; Ulaşım; Sağlık Araştırmaları; Enerji; Gıda ve Tarım; İklim Değişikliği; Çevre Teknolojileri ve Demografik Değişim”

1 Mayıs 2014-16 Mayıs 2014 tarihleri arasında açık olacak çağrıya http://ebideb.tubitak.gov.tr  adresinde online olarak başvuru yapılabilecektir.