...

YETERLİK SINAVINI BAŞARMIŞ DOKTORA ÖĞRENCİLERİMİZE DUYURU

Üniversitemizin aday araştırma üniversitesi olarak seçilmiş olması nedeniyle, yeterlik sınavlarını başarmış doktora öğrencilerinin yabancı dil(İngilizce) dinleme-konuşma ve YDS/YÖKDİL gibi sınavlarda yeterliklerini geliştirmeye yönelik 2017-2018 bahar yarıyılında bir eğitim programı planlanmaktadır. Başvurular programı yürütecek olan Yabancı Diller Yüksekokulu’na yapılacaktır.

Bu programa katılmak isteyen ve doktora yeterlik sınavını geçmiş öğrencilerimize öncelikle bir placement (seviye tespit) sınavı uygulanacaktır.

I- YDS/YÖKDİL gibi sınavlar için

a) 3
5-69 arası puan alan öğrencilerden YDS/YÖKDİL Ön Hazırlık grubuna (15 Kişi) YDÖH

b) 70-100 arası puan alan öğrencilerden YDS/YÖKDİL Hazırlık grubuna (15 Kişi) YDH olmak üzere toplam 30 öğrenci,

II- Dinleme-Konuşma becerisini geliştirmek için

50-100 arası puan alan öğrenciler sözlü sınava alınarak
  Dinleme-Konuşma Seviye 1 grubuna (15 Kişi) DKS1
Dinleme-Konuşma Seviye 2 grubuna (15 Kişi) DKS2
olmak üzere toplam 30 öğrenci kabul edilecektir.

Eğitim Programı aşağıdaki takvime göre düzenlenecektir:

08 Ocak 2018-26 Ocak 2018

YDH

DKS2

Kullanılması Planlanan Kaynaklar

YDS/YÖKDİL Ön Hazırlık: ELS Grammar, Dilko Reading, YDS Academy Reading + Kelime, Academic Vocabulary (Başlangıç ve pre-intermediate düzey)

YDS/YÖKDİL Hazırlık: ELS Grammar, Understanding and Using English Grammar (Test Booklet), ELS Reading, Dilko Reading, YDS Academy Reading (İleri Düzey),

Deneme Sınavları için: Akın Dil, YDS Academy, PEGEM, FEM Dil. Dinleme-Konuşma: Skillful, Listening and Speaking, Macmillan Yayınları