Duyurular

...

SAĞLIK FİZİĞİ İKİNCİ ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

SAĞLIK FİZİĞİ İKİNCİ ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Programa  Giriş Esasları

SAĞLIK FİZİĞİ İKİNCİ ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI



GENEL BİLGİ


Sağlık  Fiziği İkinci öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programı normal lisansüstü öğretimin bitimini takiben ve/veya yaz aylarında yapılan lisansüstü öğretimdir. Programın amacı, Sağlık Fiziği alanında birinci öğretim programlarına değişik nedenlerle katılamayan öğrencilere, ilgili alanda bilgiye erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneği kazandırmak ve varolan bilginin hastane ortamında uygulanarak nasıl kullanılacağını öğretmektir. 

Bu program toplam 30 krediden az ve 45 krediden fazla olmamak üzere en az 10 ders ve Dönem Projesi dersinden oluşur. Dönem projesi dersi kredisizdir. Öğrencinin alacağı derslerin en çok üç tanesi, lisans öğrenimi sırasında alınmamış olması koşuluyla lisans derslerinden seçilebilir. Öğrenci, danışmanın ve anabilim dalı kurulunun önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu kararıyla diğer üniversitelerden ve/veya üniversitedeki diğer enstitülerden de dersler alabilir.

Tezsiz ikinci öğretim Yüksek Lisans Programının tamamlama süresi en fazla sekiz yarıyıldır. Kredili derslerini ve Dönem Projesini başarıyla tamamlayan Tezsiz Yüksek Lisans öğrencisine Yüksek Lisans diploması verilir. Yüksek Lisans diploması üzerinde öğrencinin izlemiş olduğu Enstitü anabilim dalındaki programın onaylanmış adı bulunur. Ayrıca adayların Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği Yüksek Lisans Programı öğrenci kabul esaslarında belirtilen nitelikleri taşımaları gerekmektedir (Çukurova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği )

YÖNETMELİK

Konuya ilişkin kurallar Çukurova Üniversitesi İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programları Yönetmelik ile düzenlenmiştir. Yönergeye http://sbe.cu.edu.tr/yonetmelik.asp adresinden ulaşılabilir.

PROGRAMLARA BAŞVURU

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sağlık Fiziği  Anabilim Dalına yapılacak Tezsiz İkinci Öğretim Yüksek Lisans başvurularında, başvuran adayların, Fen-Edebiyat veya Mühendislik Fakültelerinin Fizik Lisans, Fizik Mühendisliği, Nükleer Mühendislik , Nükleer Enerji Mühendisliği ve/veya Nükleer Fizik Mühendisliği Bölümlerinden mezun olmaları veya Mühendislik Fakültelerinin Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği veya Makine Mühendisliği Bölümlerinden Fizik Bölümünde yandal veya çift anadal yaparak mezun  olmaları gerekmektedir. 

Sağlık Fiziği İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programına kabul koşulları Üniversite Senatosu tarafından kabul edilen yönetmelikle belirlenmiştir. Kabul koşulları, öğrencilerin izin durumları, başarı ve mezuniyet koşulları yönetmeliklerde verildiği gibidir. Yönetmeliğe göre  İkinci öğretim Sağlık Fiziği Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvuruda ALES ve ÜDS koşulu aranmaz. Öğrencinin lisans mezuniyetindeki not ortalaması ve yapılacak mülakatta alacağı başarı notuna göre öğrenciler başarı sıralamasına sokulur.  Başvurular Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dalı Başkanlığınca değerlendirilir.

Başvuru Tarihleri

Güz dönemi için başvuruların başlama tarihi 1 Ağustos, son tarihi 23 Ağustos 2013 olarak belirlenmiştir.
Basvuru Ücretsizdir. 

SINAV TARİHİ, YERİ VE SAATİ :

Sınav Tarihi : 6 Eylül 2013 Cuma  Sınav yeri: Sağlık Bilimleri Enstitüsü Saat:09:30 

ÖZEL ÖĞRENCİLER

İkinci öğretim tezsiz yüksek lisans programları özel öğrencileri de ilgili programın kredi başına belirlenen ücretini öderler. Özel öğrenciler bankaya ödeme yapmadan önce Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı/ Başvuru Ofisine giderler. Bu birimden, bankaya ödeme yapabilmek için bir talimat yazısı alırlar. Bu talimat yazısı ile bankaya giderek, ilgili görevlinin vermiş olduğu banka ve hesap numarasına ders ücretlerini öderler. Özel öğrenciler kayıt için gerekli evrakları ve banka dekontunun bir kopyasını Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı/ Başvuru Birimi'ndeki görevliye teslim ederler. Banka dekontunun aslı ve bir kopyası ayrıca ilgili programın enstitü sekreteryasına teslim edilir. Başvurulara kabul normal ders kayıtları tamamlandıktan sonra açılan derslerden seçmek kaydıyla olur.

KATKI PAYININ ÖDENECEĞİ BANKA VE HESAP NUMARASI

3843 sayılı YÖK kanununa göre, ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans programları isteğe bağlı ve paralı olup, yatırılan öğrenim ücreti Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kururumunca kredi olarak verilmez ve katkı payı muafiyeti söz konusu değildir. Kredi başına katkı payı miktarları, banka hesap numaraları aşağıda verilmektedir.

Katkı paylarının tamamı bir seferde ödenir. Taksitlendirme yapılmaz.
Ödeme sırasında program adı mutlaka belirtilmeli ve dekonta yazdırılmalıdır. 
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sağlık Fiziği  İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Hesabı
İŞ BANKASI BALCALI ŞB: 6010 750749 nolu hesap.

MEZUNİYET 
Kredili derslerini ve dönem projesini başarıyla tamamlayan yüksek lisans öğrencisine Yüksek Lisans Diploması verilir. Yüksek Lisans Diploması üzerinde öğrencinin izlemiş olduğu Enstitü Anabilim Dalındaki programın onaylanmış adı bulunur.

SAĞLIK FİZİĞİ İKİNCİ ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN KAYIT YÖNTEMİ

Öğrenci numaraları, evrak teslimi, evrak onayı, öğrenci kimlik kartı, öğrenci şifresi, akademik danışman, etkileşimli kayıt, danışman onayı, kayıt yenileme konuları "LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA YENİ KABUL EDİLEN ÖĞRENCİ KAYITLARI" başlığı altında Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün web sitesinde(http://www.sbe.cu.edu.tr )belirtilmiştir.

Katkı payı ödemeleri:
İkinci öğretim programlarında katkı payı ödemeleri "kredi" başına yapılır. Kredisiz dersler (KLİNİK Uygulamali Dönem Projesi) için (0) kredi üzerinden işlem yapılır. Öğrenciler (Sağlık Fiziği Tezsiz Yüksek Lisans Programına devam etmekte olan ve yeni kabul edilenler) dersi veren programın kredi başına belirlenen ücretini ilgili banka hesap numarasına öderler. Etkileşimli kayıtlar sırasında öğrenciler alacakları ders kadar ödeme yapmak zorundadırlar. Ödeme sırasında program adı mutlaka belirtilmeli ve dekonta yazdırılmalıdır. Banka dekontunun aslı ve bir fotokopisi öğrenci tarafından enstitüdeki ilgili programın sekreteryasına teslim edilir. Program sekreteryası öğrencilerin dekontlarını (banka hesap numarasını ve ödeme miktarını) kontrol eder. Cezalı ödeme süresi bitiminde, kayıt ücretini ödemeyen veya eksik ödeyen öğrencilerin kayıtları iptal edilir. 

İkinci öğretim tezsiz yüksek lisans öğrencileri için ödemeler kredi bazında hesaplanacaktır.Yani, öğrencilerin almış oldukları her bir kredili ders için öğrencinin programına göre ödemesi gereken kredi bazında toplam katkı payı kontrolü yapılacaktır. Kredisiz derslere ödeme kontrolü yapılmayacaktır. Bir öğrencinin bir yıllık kayıt ücreti  hesaplanırken  bir kredilik dersin maliyeti ise 416 TL olarak alınıp hesap yapılır.

Ders seçimleri : 
Öğrenciler (programlara devam etmekte olan ve yeni kabul edilen) danışmanlarına giderek zorunlu ve seçmeli dersleri için tercih formlarını doldurarak danışmanlarına teslim ederler. 

Kayıt yenileme: 
Öğrenciler yönetmelik gereği her dönem kayıtlarını yenilemek durumundadırlar. Kayıt yenileme işlemi, katkı payı ödeme, ders kaydı ve danışman onayını içerir. Bu işlemleri süresi içinde tamamlamayanların, programla ilişikleri kesilir.


Başvuru için Gerekli Belgeler
Aşağıda belirtilen belgeler başvuru için istenen belgelerdir. Sağlık Fiziği  Yüksek Lisans Programına kabul edilen öğrencilerin “Evrak teslimi” kesin kayıt tarihlerinde, Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından istenen belgeleri tekrar hazırlayarak teslim etmeleri gerekmektedir.
1. Başvuru Formu: İnternetten alınan çıktının üzerine bir adet fotoğraf yapıştırılarak teslim edilen formdur.
2. Not Çizelgesi/Transkript: Okul ya da noter onaylı olmalıdır.
3. Başvuru sırasında mezun durumunda olmayan fakat  sınava gireceği tarihte mezun durumunda olacak adayın bu durumu  kanıtlayıcı okul onaylı belgeyi sunması gerekmektedir.  
4. 2 Adet Referans Mektubu: Sağlık Fiziği Anabilim Dalı tarafından istenmektedir. Lütfen Başvuru Koşullarına bakınız.


DİKKAT!

KAZANAN ADAYLAR İÇİN PROGRAMIMIZDA DERSLERE DEVAM ZORUNLULUĞU BULUNMAKTADIR!

Adres:
Çukurova Üniversitesi
Sağlık Bilimleri Enstitüsü
01330 Sarıçam
Adana - TÜRKİYE
Tel: 0322 338 6078
Fax: o322 338 6298
E-Posta: sagbile@cu.edu.tr