SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BÜTÜNLEME SINAVI UYGULAMA ESASLARI

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN, SOSYAL VE SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜLERİ BÜTÜNLEME SINAVI UYGULAMA ESASLARI YÖK

Yürütme Kurulu’nun 19 Haziran 2012 tarihli kararı ile, 2011-2012 eğitim-öğretim yılından itibaren “bütünleme” sınav hakkının verilmesinin uygun görüldüğü, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 22.06.2012 tarih ve 5854-27380 sayılı yazısı ile bildirilmiştir. Buna göre Enstitülerde 2012-2013 eğitim öğretim yılı bütünleme sınavlarında aşağıdaki esaslar uygulanacaktır.

1) Bütünleme sınavı “Bahar” dönemi derslerini kapsamaktadır.

2) Bütünleme sınavı notu yarıyıl sonu sınavı notu yerine geçecek ve öğrencinin ders başarı notu buna göre hesaplanacaktır.

3) Bu sınavlara 2012-2013 akademik yılı için yarıyıl sonu sınavına girme hakkı olan öğrenciler katılacaktır.

4) 2012-2013 “Bahar” yarıyılında yarıyıl sonu sınavına katılarak başarısız not alanlar bütünleme sınavına girebilir (Ç.Ü. Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 14 - (1) maddesine göre bir dersten başarılı olmak için Yüksek Lisans öğrencileri en az CC, Doktora öğrencileri en az CB almak zorundadır).

5) Seminer, proje, tez ve Uzmanlık Alan Dersinin bütünleme sınavı yapılmaz.

6) Derse devam koşulunu sağlamayan ve Devamsız (NA) notu verilen öğrenciler bütünleme sınavına giremez.

7) Bütünleme sınavlarına mazeretleri nedeniyle giremeyen öğrenciler bütünleme haklarını kaybederler.

8) Genel not ortalamasını yükseltmek isteyen lisansüstü öğrenciler bütünleme sınavına girebilir. Herhangi bir dersten not yükseltme talebi olan öğrenciler bütünleme sınavına girmemesi durumunda o dersten başarısız sayılacaklardır. Not yükseltmek için bütünleme talep eden öğrenciler başvurularını 10 - 14 Haziran 2013 tarihlerinde ilgili Enstitü Müdürlüğüne yapacaklardır.

9) 2012-2013 eğitim-öğretim yılı bütünleme sınavları 24 - 27 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılacaktır.

10) Sınav gün ve saatleri, ilgili Anabilim Dalınca belirlenerek en geç 20 Haziran 2013 tarihine kadar Anabilim/Anasanat Dalı Başkanlıklarında duyurulacaktır.

BÜTÜNLEME SINAVI BAŞVURU FORMU