SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ TAHSİS KRİTERLERİ
1) Lisansüstü eğitim yapılan her Anabilim Dalı için en fazla 6 (altı) adet araştırma görevlisi kadro tahsisi yapılır (ÖYP, 33(a) ve 50(d) kadroları).
2) Sadece Yüksek Lisans programı olan ve Yüksek Lisans eğitimini faal olarak sürdüren (mevcut öğrencisi olan ve eğitim yapılan) anabilim dallarına her bir yüksek lisans programı için en fazla 4 (dört) adet araştırma görevlisi kadro tahsisi yapılır.
3) Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini birlikte yürüten anabilim dallarına eğitimi faal durumda olan (mevcut öğrencisi olan ve eğitim yapılan) her bir yüksek lisans programı için 2 (iki), her bir Doktora Programı için 4 (dört) adet (Anabilim Dalı Akademik Kurul kararıyla yapılan taleplerde bu sayı Yüksek lisans ve doktorada üçer adet olarak değiştirilebilir) araştırma görevlisi kadro tahsisi yapılır.
4) Anabilim dallarına 1. ve 3. maddelere göre tahsis edilen kadrolar, anabilim dalının isteği doğrultusunda yüksek lisans veya doktora programlarının herhangi birinde kullanılabilir.
5) Enstitüye tahsis edilen kadro sayısı, halen kadro bekleyen öğrenci sayısından az ise kadroların anabilim dallarına tahsisi, aşağıdaki kıstaslardan elde edilen toplam puanlar dikkate alınarak belirlenir:
5a) Anabilim dalının halen mevcut toplam kadro sayısı:
Mevcut kadro sayısı: Puan karşılığı:
0 12
1 10
2 8
3 6
4 4
5 2
6 0
5b) Anabilim dalında, halen ücret karşılığı Sosyal Güvenlik Kurumlarına bağlı daimi bir kadroda çalışmayan ve kadro bekleyen öğrencilerden, Yüksek Öğretim Kurulu tarafından yayımlanan, “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” te yer alan genel ve özel şartları sağlayan ve son üç yıl içinde ALES’ten en az 70 (yetmiş) ve YDS’den (veya eşdeğer yabancı dil sınavlarından) en az 50 (elli) puan almış kadro bekleyen Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinin her biri için 1 (bir) puan,
5c) Anabilim dalında, son beş yılda yapılan lisansüstü tezlerine (yüksek lisans ve doktora tezleri) dayalı SCI, SCI expanded, SSCI’de taranan dergilerde yapılan tez başına düşen yayın sayısı:
0,00 – 0,49 : 0 puan
0,50 – 0,99 : 4 puan
1,00 – 1,99 : 8 puan
≥ 2,00 : 12 puan
5d) Anabilim dalında, lisansüstü programda görevli öğretim üyelerinin son beş yılda yaptığı SCI, SCI expanded, SSCI’de taranan dergilerde yapılan öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı:
0,00 – 0,49 : 0 puan
0,50 – 0,99 : 4 puan
1,00 – 1,99 : 8 puan
≥ 2,00 : 12 puan
5e) Anabilim dalında, lisansüstü programda görevli öğretim üyelerinin son beş yılda üniversite dışı kaynaklardan (Avrupa Birliği projeleri, TÜBİTAK, Sanayi İşbirliği Projeleri vb.) desteklenen projeleri için;
25.000 TL’ye kadar : 2 puan
25.001 – 50.000 TL : 4 puan
50.001 – 100.000 TL : 8 puan
≥ 100.001 TL : 12 puan
6) Beşinci maddede sunulmuş olan puanlama sistemi göz önüne alınarak, 5a-b-c-d-e maddelerinden alınan puanlar her anabilim dalı için hesaplanır, anabilim dalları aldıkları puana göre sıralanır. En yüksek puanı olan anabilim dalına bir kadro verilir, verilen kadro için anabilim dalının toplam puanından 12 puan düşülür, daha sonra verilecek her bir kadro için sıralama tekrar yapılır ve en üstteki anabilim dalına bir kadro tahsis edilir.
7) Enstitü ’ye tahsis edilen kadro sayısı, kadrosuz olup da kadro bekleyen öğrenci sayısına eşit veya fazla ise, 5. alt maddelerde belirtilen kıstaslar göz ardı edilerek kadro bekleyen tüm öğrencilere kadro tahsisi yapılabilir.