Duyurular

...

2016-2017 SAĞLIK FİZİĞİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROĞRAMINA GİRİŞ ESASLARI

Programa Giriş Esasları

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Medikal Fizik Anabilim Dalı’ndaki Sağlık Fiziği Programına yapılacak Tezli Yüksek Lisans başvurularında, başvuran adayların, Fen-Edebiyat veya Mühendislik Fakültelerinin Fizik Lisans, Fizik Mühendisliği, Nükleer Mühendislik, Nükleer Enerji Mühendisliği ve/veya Nükleer Fizik Mühendisliği Bölümlerinden mezun olmaları veya Mühendislik Fakültelerinin Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği veya Makine Mühendisliği Bölümlerinden Fizik Bölümünde yandal veya çift anadal yaparak mezun  olmaları gerekmektedir.

Yüksek Lisans adaylarının başvuruları Sağlık Bilimleri Enstitüsüne şahsen ve Internet üzerinden yapılacaktır. Başvuru formu internet ortamında onaylandıktan sonra başvurunun kaydedildiğini bildiren bir mesaj ve başvuru numarası ekrana gelecektir. Başvurunun tamamlanmış olması için başvuru belgelerinin eksiksiz bir şekilde ve başvuru tarihleri arasında Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne şahsen elden (Ç.Ü Sağlık Bilimleri Enstitüsü Binası 01330 Adana) teslim edilmesi gerekmektedir. Eksik veya gecikmiş başvurular işleme alınmayacaktır.

Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı Sağlık Fiziği Anabilim Dalında başvuru ön koşulları Güz Yarıyılı 2016-2017 Başvuru Koşulları bölümünde belirtilmiştir (http://sbe.cu.edu.tr/DuyuruDetay.asp?HaberId=120).

  1. Bu programa başvuracak adaylarda en az 70 ALES puanı, en az 50 YDS puanı olması veya Çukurova Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun açacağı Yüksek Lisans İngilizce Dil Yeterlilik sınav notunun en az 50 alması; en az 3.00 Genel Not Ortalaması zorunluluğu bulunmaktadır. Belirtilen koşulların sağlanmasından başvuruda bulunan aday sorumludur.
  2. Başvurular, evraklar incelendikten sonra Medikal Fizik Anabilim Dalı tarafından değerlendirmeye alınacaktır. Başvuru yapan aday, başvuru yaptığı Medikal Fizik Anabilim Dalının ölçütlerini karşılayan evrakları eksiksiz olarak Sağlık Bilimleri Enstitüsüne teslim etmekle yükümlüdür. Eksik ya da Anabilim Dalının ölçütlerini karşılamayan belgelerle yapılan başvurular değerlendirmenin hangi aşamasında olursa olsun değerlendirme dışı bırakılır.

 

Başvuru Süreci

Sağlık Bilimler Enstitüsüne bağlı Anabilim Dallarına yapılacak başvurularda Online Başvuru Formu internet üzerinden doldurulmaktadır. Başvuru yapabilmek için geçerli bir e-posta adresinizin olması gerekmektedir.

 

İnternet üzerinden lisansüstü programlara başvuru yapmak için “BAŞVURU FORMUhttp://fbe.cu.edu.tr/saglik/basvuru/index.aspx) bağlantısını tıklayınız. Başvurunuzu Sağlık Bilimleri Enstitüsüne şahsen yapabilmek için başvuru numarası gereklidir. Başvurunuzu internet ortamında yaptıktan sonra sayfa üzerinde belirecek başvuru numarasıyla Enstitüye geliniz. Bu numaraları mutlaka muhafaza etmelisiniz.

 

Başvuru Tarihleri

 

Güz dönemi için başvuruların başlama tarihi 1 Ağustos, son tarihi 26 Ağustos 2016 olarak belirlenmiştir.

Başvuru Ücretsizdir.

 

Sınav Tarihi, Yeri ve Saati

Sınav Tarihi: 6 Eylül 2016 Salı Sınav yeri: Sağlık Bilimleri Enstitüsü Saat: 09:30

İngilizce Yeterlilik Sınavları

Sağlık Fiziği Tezli Lisansüstü başvuruları sırasında İngilizce Yeterlik Sınav sonuçlarının sunulması zorunludur.

Başvuruda bulunabilmeniz için Ç.Ü. tarafından kabul edilen İngilizce yeterlik sınavlarından YDS’den en az 50 puan almış olmanız veya Çukurova Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun açacağı Yüksek Lisans İngilizce Dil Yeterlilik sınavından en az 50 puan almanız veya  KPDS, ETS tarafından verilen TOEFL IBT (veya TOEFL PBT+TWE) ve British Council tarafından verilen IELTS sınavlarından birine girmiş olmanız ve eşdeğer puanı alarak başvuru yapacağınız programın koşulunu sağlamış olmanız gerekmektedir. İngilizce yeterlik sınavlarına ilişkin bilgileri ve puanınızı form üzerinde ilgili alan(lar)a yazınız. Sonuç belgenizin aslını veya noter tasdikli kopyasını başvuru evrakına ekleyiniz.

Başvuru tarihi itibariyle sınav sonuç belgelerinin geçerli olmasına dikkat edilmelidir.

Yüksek Lisans Sınavları

Sağlık Fiziği Tezli Yüksek Lisans programına başvuruda bulunabilmeniz için “ALES”, veya “GRE Genel” sınavlarından birine girmiş ve gerekli 70 minimum puanı almış olmanız gerekmektedir. Anabilim Dalının kabul ettiği sınav türleri ve minimum puanlar Başvuru Koşulları bölümünde ALES asgari 70 standart puanı gerekliliği yer almaktadır. Noter tasdikli sonuç belgenizi başvuru evrakına ekleyiniz.

Kasım 2008′den itibaren ALES belgelerinin geçerlilik süresi 3 yıldır. GRE ve GMAT belgelerinin geçerlik süresi 5 yıldır. Bu nedenle, başvuru tarihi itibariyle sınav sonuç belgelerinin geçerli olmasına dikkat edilmelidir.

Referans Mektubu

Başvuru için iki adet referans mektubu gerekmektedir. Söz konusu mektupları; halen lisans son dönem öğrencisi veya mezun durumda olup, Yüksek Lisans programı için başvuruyorsanız, en fazla ders aldığınız iki öğretim üyesinden alabilirsiniz. Başvuracağınız bölümün referans mektubu ile ilgili ön koşulunu Başvuru Koşulları ‘ndan öğreniniz.

Temin edeceğiniz zarfın sol üst köşesine adınızı ve başvurduğunuz programı yazarak, zarfı referans verecek kişiye veriniz. İçine referans mektubu konmuş, kapalı ve arka kapağı referans veren tarafından imzalanmış zarf(lar)ı başvuru formuna ekleyiniz.

Referans mektubunu alacağınız kişi mektubu direk Enstitüye göndermeyi talep edebilir. Bu durumda başvurunuzun gecikmemesi için ilgili kişiyi başvuru tarihleri hakkında bilgilendirip referans mektubunuzun zamanında gelmesini sağlayınız. Doğabilecek gecikmelerden Enstitümüz sorumlu değildir.

Not Çizelgesi (Transkript)

Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı Sağlık Fiziği Anabilim Dalına yapılan başvurularda okul ya da noter onaylı Not Çizelgesi/transkript istenmektedir. Fotokopi yoluyla çoğaltılmış not çizelgeleri kabul edilmemektedir.

Enstitü veya Öğrenci İşleri Çukurova Üniversitesi dışındaki üniversitelerin not çizelgelerini onaylamamaktadır.(Not: Enstitümüzde herhangi bir “Aslı Gibidir” işlemi yapılmamaktadır.)

Birden Fazla Programa Başvuru

Çukurova Üniversitesi’nde birden fazla lisansüstü programa başvurmayı düşünüyorsanız, her bir program için ayrı başvuru evrakı hazırlamalısınız.

Başvuru için Gerekli Belgeler

Aşağıda belirtilen belgeler başvuru için istenen belgelerdir. Sağlık Fiziği Yüksek Lisans Programına kabul edilen öğrencilerin “Evrak teslimi” kesin kayıt tarihlerinde, Öğrenci İşleri Birimi tarafından istenen belgeleri tekrar hazırlayarak teslim etmeleri gerekmektedir.

1. Başvuru Formu: İnternetten alınan çıktının üzerine bir adet fotoğraf yapıştırılarak teslim edilen formdur.

2. Not Çizelgesi/Transkript: Okul ya da noter onaylı olmalıdır.

3. ALES/GRE sonuç belgesi. Orijinal sonuç belgesine başvuru sırasında ihtiyaç yoktur. Sınav sonucunu gösteren internet çıktısı veya sonuç belgesinin noter tasdikli fotokopisi yeterlidir.

4. İngilizce Yeterlilik Sınav sonuç belgesi. Orijinal sonuç belgesine başvuru sırasında sunulamıyorsa, sınav sonucunu gösteren internet çıktısı veya sonuç belgesinin noter tasdikli fotokopisi yeterlidir.

5. Başvuru sırasında mezun durumunda olmayan fakat sınava gireceği tarihte mezun durumunda olacak adayın bu durumu kanıtlayıcı okul onaylı belgeyi sunması gerekmektedir.

6. 2 Adet Referans Mektubu: Medikal Fizik Anabilim Dalı tarafından istenmektedir. Lütfen Başvuru Koşullarına bakınız.

Başvuru Belgelerinin Sağlık Bilimleri Enstitüsüne Teslim Edilmesi

Başvuru belgelerinizin, değerlendirme öncesi veya sonrasında iadesi mümkün olmadığından, başvuru sırasında; ALES/GRE, İYS/ TOEFL veya eşdeğeri sınav başvuru ya da sonuç belgelerinizin veya gerek gördüğünüz diğer belgelerin orijinallerini veya onaylı kopyalarını muhafaza etmeniz, başvuruyu bu belgelerin noter tasdikli kopyaları ile yapmanız sizin için yararlı olacaktır. Not Çizelgesi/transkriptlerin ise orijinal olması gerekmektedir.

Başvuru için başvuru formunun son kopyasının bir çıktısı ve gerekli tüm belgeleri A4 boy bir zarf içinde ve zarfın sol üst köşesine adınızı, başvurduğunuz programı, aday numaranızı (Başvuru Formu üzerindeki başvuru numarası ) ve zarfın içerdiği belgeleri belirterek Sağlık Bilimleri Enstitüsüne elden iletmeniz gerekmektedir. Bu şekilde iletilmeyen belgeler için sorumluluk kabul edilmeyeceğini unutmayınız.

Mülakat sınavına katılacak aday listeleri ve mülakat saatleri hakkındaki sorularınız için başvurduğunuz bölümlerin web sitelerini kontrol etmeniz gerekmektedir. (Mülakatlarla ilgili diğer sorularınız için başvurduğunuz bölümle iletişime geçmeniz gerekmektedir.)

Sağlık Fiziği Yüksek Lisans Programı başvurularının sonuçları adaylara Sağlık Bilimleri Enstitüsüne asılacak listeyle ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü web sitesinde ilan edilecektir. Lisansüstü programlara kabul edilen öğrencilerin evrak teslim tarihleri için Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü 2016-2017 Akademik Takvimini kontrol etmeleri gerekmektedir.

DİKKAT!

KAZANAN ADAYLAR İÇİN PROGRAMIMIZDA DERSLERE DEVAM ZORUNLULUĞU BULUNMAKTADIR!

Adres:

Çukurova Üniversitesi

Sağlık Bilimleri Enstitüsü

01330 Sarıçam

Adana – TÜRKİYE

Tel: 0322 338 6078

Fax: o322 338 6298

E-Posta: sagbile@cu.edu.tr